کم خونی و ریزش مو
کم خونی و ریزش مو ،کم خونی و ریزش مو،کم خونی و ریزش موی سر،رابطه کم خونی و ریزش مو،درمان کم خونی و ریزش مو،کم خونی ریزش مو،کم خونی ریزش مو،کم خونی علت ریزش مو،کم خونی موجب ریزش مو میشود،کم خونی مینور و ریزش مو،کم خونی باعث ریزش مو میشود،رابطه کم خونی با ریزش مو،ارتباط کم خونی با ریزش مو،آیا کم خونی باعث ریزش مو میشود،درمان ریزش مو به علت کم خونی
در این مطلب از سایت جسارت به کم خونی و ریزش مو می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
کم خونی و ریزش مو
سالهاست که تاثیر کم خونی بر روی پوست و مو به اثبات رسیده است. اگر هر روز، مشت مشت، مو هایتان می ریزد، بهتر است این احتمال را هم در نظر بگیرید، که شاید دچار کمبود خون شده اید.به طور کلی علایم کم خونی در فرد، شامل موارد زیر می باشد :سرگیجه، سردرد، بی اشتهایی، سردی انگشتان دست و پا، تنگی نفس، احساس افسردگی،نداشتن تمرکز، علاقه به خوردن خاک و مواد غیر خوردنی، یبوست ، خستگی و بی حالی مستمر، رنگ پریدگی صورت است.اگر این علایم را در خود می بینید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و از او بخواهید که آزمایش خون، برایتان بنویسد. به هیچ عنوان به سراغ درمان های خودسرانه نروید.اکثرا در میان کسانی که ریزش مو دارند، رایج ترین دلیل، کمخونی و کمبود مواد مورد نیاز، پوست و مو است.خون در حالت عادی حاوی اکسیژن و مواد مغذی است، که با رساندن این مواد به ریشه مو، آن را سالم نگه می دارد و باعث رشدشان می شود. حال اگر مواد مورد نیاز به ریشه مو نرسد، چه اتفاقی می افتد؟ معلوم است که ریشه مو ضعیف می شود، و ما دچار ریزش مو می شویم.کم خونی می تواند علل مختلفی داشته باشد. بنا بر تجربه ما یکی از شایعترین علل آن ازدیاد مس در بدن می باشد. این مشکل بدرستی توسط خیلی از پزشکان قابل درک نیست. عوارض و علائم این نوع کم خونی کاملا شبیه حالتی است که فرد دچار کمبود آهن است و در اکثر مواقع بصورت اشتباه با تجویز قرص آهن درمان می شود.
درمان کم خونی و ریزش مو
کمبود آهن پس از پروتئین ، بیشترین علت ریزش مو است . کم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلولهای بدن از جمله فولیکول های مو تأثیر می گذارد و باعث وقفه در رشد موها و ریزش آنها می شود .همچنین در افرادی که دچار زخم معده و یا اثنی عشر و یا خونریزی در هر جای بدن هستند نیز دیده می شود . باید توجه داشت که در بسیاری از خانم هایی که دچار ریزش شدید مو هستند ، کم خونی آهن دیده می شود .بنابراین در چنین افرادی باید آزمایشهای لازم انجام و نسبت به درمان آن اقدام شود . برای درمان کم خونی آهن معمولاً می توان از داروهای حاوی آهن استفاده کرد ؛ اما مصرف غذاهای آهن دار در درمان و بخصوص پیشگیری از این مشکل بسیار مؤثر است . غذاهایی چون گوشت قرمز، مرغ ، ماهی، جگر، تخم مرغ ، و حبوبات مثل عدس و لویبا ، و سبزی ها ، آهن فراوانی دارند ولی متأسفانه آهن موجود در حبوبات و سبزی ها خوب جذب نمی شود . میزان نیاز روزانه به آهن در یک فرد بزرگسال 10 میلی گرم است که این مقدار در دوران بارداری و شیردهی بیشتر می شود . به همین جهت توصیه می شود که در نیمه دوم بارداری و همچنین زمان شیردهی آهن بیشتری استفاده شود .دختران نوجوان نیز به علت این که در سنین رشد هستند نیاز بیشتری به آهن دارند .در کشور ما دو عامل مهم در ایجاد فقر آهن عبارتند از مصرف چای همراه غذا و مصرف نان هایی که خمیر آنها ور نیامده است. به همین جهت بهتر است چای را یک ساعت پس از مصرف غذا نوشید و از نان هایی که خمیر ور آمده دارند و بدون جوش شیرین پخت می شوند استفاده کرد .
تقریبا از هر ۱۰ زن مابین ۲۰ تا ۴۹ سال، یک زن به دلیل کمبود آهن (متداولترین نوع کم خونی) مبتلا به کم خونی است، که به سادگی یکی از دلایل ریزش مو است. برای حصول اطمینان از ابتلا به این نوع از کم خونی، میبایست آزمایش خون انجام دهید.چه باید کرد؟ یک مکمل آهن ساده میبایست مشکل را برطرف نماید. علاوه بر ریزش مو، دیگر علائم کم خونی عبارتند از خستگی، سردرد، سرگیجه، رنگپریدگی و سردی دستها و پاها.
علت کم خونی و ریزش مو
مس برای تبدیل آهن از فرم Ferric به فرم Ferrous و همچنین برای دخول آهن در مولکول هموگلوبین و برای تولید آن احتیاج است، وقتی میزان مس در بدن در حد متعادل نباشد سبب اختلال در این چرخه می شود.به عبارتی فرد واقعاً دچار کمبود آهن نمی باشد بلکه مس زیاد باعث اختلال در نقش آهن شده، این نوع کم خونی در زنان جوان و کودکان بسیار شایع است گرچه هر فردی می تواند به آن مبتلا شود. این نوع کم خونی که به خاطر ازدیاد مس می باشد در آزمایش خون کاملاً شبیه حالتی است که فرد دچار کمبود آهن است اما علت و نوع درمان آن کاملاً متفاوت بوده و معمولاً با مصرف قرص آهن بطور کامل رفع نمی شود و مصرف قرص آهن در خیلی از افراد باعث ازدیاد آهن و بروز مشکلات مرتبط با آن از قبیل ریزش مو، دیابت، کبد چرب و کم کاری تیروئید می شود.معمولاً افراد به اندازه کافی آهن از طریق مواد غذایی دریافت می کنند و غیر از موارد نادر کسی نیاز به مکمل آهن ندارد،امروزه ازدیاد آهن که یکی از عوارض آن کبد چرب می باشد به یک بیماری شایع تبدیل شده که در اثر استفاده از مکمل های آهن و یا مولتی ویتامین های حاوی آهن بوجود می آید.دلیل دیگر ریزش مو، فقر رژیم غذایی مصرفی از نظر ویتامینهای گروه B است و در میان این گروه ویتامین B6 ، بیوتین، اینوزیتول و اسید فولیک از اهمیت زیادی برخوردارند.
ویتامین E نیز، برای رشد موها ضروری است و مصرف این ویتامین موجب افزایش اکسیژنگیری میشود که در نتیجه باعث بهبود گردش خون پیاز مو میشود.همچنین ویتامین C با افزایش جذب آهن بر ریزش مو تاثیر میگذارد و از طرف دیگر مصرف ویتامین باعث تسهیل خونرسانی به بافت مو شده و گردش خون در پیاز مو را افزایش میدهد و باعث میشود که پیاز مو بهتر تغذیه شود و رشد بهتری داشته باشد.
کم خونی و ریزش مو
در زیر فهرستی از موادی که باید بخورید تا نه تنها آهن مورد نیاز بدن، بلکه سایر مواد لازم برای داشتن بدن، مو و پوستی شفاف و سالم تامین گردند.– تا میتوانید از سبزیها و میوه های خام استفاده کنید. حداقل ۸۰ – ۸۵ درصد غذای شما باید بصورت خام مصرف شود و ازسبزیها و میوه های مختلف تشکیل شده باشد.– مقدار اندکی در روز از مغزها و دانه های خام مثل مغز بادام، گردو، فندق، بادام هندی، کنجد، شاهدانه و ….استفاده کنید.– مغز ها و دانه ها باید حتما خام مصرف شوند زیرا که بوداده آنها می تواند اثرات سمی در بدن داشته باشد.– مصرف نان، برنج، سیب زمینی، ماکارونی و سایر مواد نشاسته ای را به حداقل ممکن برسانید.– مصرف جوانه حبوبات و خود حبوبات مخصوصا عدس که دارای آهن فراوان است اشکالی ندارد. اگر خام خوار هستید از جوانه ها و اگر گیاه پخته خوار هستید از حبوبات مختلف پخته شده می توانید استفاده کنید. ( حدود ۱۰ – ۱۵ درصد غذا پخته باشد)– از مصرف چای بخصوص بعد از غذا که باعث جلوگیری از جذب آهن می شود تاحد ممکن خود داری کنید .– ویتامین ث در جذب آهن نقش مهمی بازی می کند. مصرف گیاهان که سرشار از ویتامین ث هستند به صورت خام به جذب آهن غیرهم ( non- Heme) موجود در گیاهان کمک می کند.– هر روز یک لیوان مخلوط آب هویج ، اسفناج و کاهو در خانه تهیه کرده و بنوشید.– جوانه غلات و حبوبات نیز سرشار از آهن می باشند. جوانه زدن دارای این برتری است که با بی اثر کردن فیتاتها (phytates) که می توانند از جذب آهن جلوگیری کنند میزان جذب آهن را بالا می برد.– جوانه عدس سرشار از آهن و همچنین ویتامین ث است. این مجموعه چنانکه ذکر کردم بهترین حالت برای جذب بالای آهن می باشد.– مغزدانه کدو و آفتاب گردان و همچنین بادام درختی و بادام هندی نیز منابع قابل اتکاء آهن می باشند.– مصرف مکمل را به دلیل عوارض سمی آهن و اختلالاتی که می تواند در عمل جذب آهن موجود در غذا پدید آورد، مگر در شرایط کم خونی حاد وخطرناک، توصیه نمی کنم.
بهترین منابع گیاهی آهن، سبزیجات با برگهای پهن و تیره مانند اسفناج، برگ شلغم ، کاهو، برگ تربچه و امثالهم می باشند. برخی باور دارند که اسفناج بدلیل داشتن میزان بالای اسید اکالیک که می تواند مانع جذب آهن گردد منبع خوبی برای تامین آهن نیست ولی اگر اسفناج را بصورت خام مصرف کنید میزان جذب آهن آن بالاتر می رود.علاوه بر اینها کلم پیچ ، کلم قمری ، کشمش ، آلو سیاه، تربچه ، تره فرنگی و بروکلی از منابع خوب آهن هستند .